Bøger om mavedans

Mavedans og andre folkedanse fra Egypten
af Anna Barner Sarp

mavedans_og_andre_folkedanse_fra_Egypten

Det er første gang på dansk, at mavedansen bliver beskrevet ud fra både historiske, kulturelle, musikalske og dansemæssige vinkler. En omfattende grundbog, der fører sin læser ind i mavedansens fortryllende univers. Her kan man virkelig drømme sig væk til 1001 nat, haremspiger, krumsabler og søde kager!

Bogen henvender sig til alle, som interesserer sig for mavedans. Den giver god starthjælp for begynderen og er en ny inspirationskilde til den erfarne mavedanser, som søger nye kreative udtryk. Den veksler mellem teoretiske afsnit om fx mavedansens historie og praktiske afsnit med anvisninger om hvordan man kommer godt i gang med sporten. Vedlagt er en instruktions-dvd, så man kan stå hjemme i stuen og lære at danse mavedans – trin for trin.

Bogen udkom i 2007 på forlaget Primabella.

FAKTA:
Mavedans og andre folkedanse fra Egypten
Af Anna Barner Sarp
Forlaget Primabella
192 sider. Illustreret i farver med fotos, tegninger og landkort
Inkl. vedlagt instruktions-dvd’ ”Lær mavedans – trin for trin” med Anna Barner Sarp

Fra bogens indhold:
Mavedansens historie
20 egyptiske stilarter
Musikteori med bl.a. rytmelære
Sy selv din dansedragt
Lær at danse mavedans - trin for trin
Lær at spille på zills
Kunsten at koreografere sin egen dans
Vedlagt dvd "Lær mavedans - trin for trin" med Anna Barner Sarp

Pris: 240 kr.

(Varenummer # 001)

 

Mosaik Mavedans og Passion

”Mosaik, Mavedans og Passion” udkom i 2009 på vores eget forlag Primabella. Bogen har hele 25 forfattere. Med omdrejningspunktet ”mavedans” berører bogen dermed 25 spændende emner, bl.a. kulturmødefortællinger, rejseberetninger, ny viden om mavedans og detbatindlæg.

”Jeg har meget store forventninger til bogen” sagde formanden for Orientalsk DanseUnion (ODU), Heidi Mary Lund dengang bogen udkom: ”De mavedansere, der har sagt ja til at skrive, er alle meget dygtige damer, der alle brænder for dansen og virkelig ved noget om de emner, de har valgt at berøre. Hvilket vil gøre denne bog nærmest uundværlig for alle med bare lidt interesse for mavedans. Jeg håber samtidig, at bogen vil skærpe interessen for mavedans i Danmark og samtidig bringe en masse ny viden på banen.”

Jeg henvendte mig til en række danske mavedansere med oplæget til bogen, sammen med en opfordring til, at de enkelte dansere skulle vælge et emne de havde speciel interesse i, for at skrive et kapitel til bogen. Min opgave blev at samle de forskellige indlæg sammen, rette dem til, og ikke mindst lave arbejdet med at få opsat hele bogen, så den vil komme til at præsentere sig bedst muligt. Et stort og spændende puslespil.

Pris: dk. kr. 189,-

(Varenummer # 002)